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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, J. V. dos; PRESBITERS, R. J. B. de; SANTOS, V. C. G. dos; GRASSI, M. T.; MESSERSCHMIDT, I.; PEREIRA, B. F.; MARTINAZZO, R.; ABATE, G. Avaliação da liberação de elementos traço em solos tratados com xisto retortado. Quimica Nova, v. 40, n. 5, p. 496-505, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCOLIMO, A. G. S. C.; SILVEIRA, C. A. P.; MESSERSCHMIDT, I.; GARDIN, J. P.; GRASSI, M. T.; SCHUMACHER, R. L.; HORTA, R. P.; MARTINAZZO, R. Avaliação do teor de metais nos vinhos produzidos a partir de uvas cultivadas em solos condicionados com subprodutos do xisto. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA AMBIENTAL, 7., 2014, Brasília, DF. Anais... Brasilia: UNB, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, M. G.; CARDOSO, E. M. C.; PEREIRA, B. F.; MARTINAZZO, R.; SILVEIRA, C. A. P.; DIAS JUNIOR, L. C.; MESSERSCHMIDT, I. Caracterização de AH extraídos de solo condicionado com doses crescentes de XR através de DRIFT e PCA. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA AMBIENTAL, 7., 2014, Brasília, DF. Anais... Brasilia: UNB, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, J. V. dos; SANTOS, V. C. G. dos; ABATE, G.; GARSSI, M. T.; PEREIRA, B. F.; MESSERSCHMIDT, I.; MARTINAZZO, R. Determinação de As(III) e As total em extratos aquosos de solos por ICP OES empregando sistema de geração de hidretos. In: ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE ESPECIAÇÃO QUÍMICA, 4., 2014, Curitiba. Anais... Curitiba: EspeQBrasil, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, E. I. P.; MANGONI, A. P.; MESSERSCHMIDT, I.; NOVOTNY, E. H.; VELLOSO, M. H. R.; MANGRICH, A. S. DRUV-VIS analyses in the biochar preparation process. In: INTERNATIONAL BIOCHAR CONFERENCE, 3., 2010, Rio de Janeiro. Progressing from Terra Preta de Índios to the whole world: anais. Rio de Janeiro: Embrapa, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoDOLATTO, R. G.; BATISTA, L. F. A.; MESSERSCHMIDT, I.; PEREIRA, B. F.; MARTINAZZO, R.; SILVEIRA, C. A. P.; BAMBERG, A. L.; ABATE, G. Evaluation of polar phenolic compounds in water samples close to shale exploitation area: a case study. International Journal of Environmental Science and Technology, v. 18, p. 2459–2466, 2021. Short Communication. Published 19 October 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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7.Imagem marcado/desmarcadoDOLATTO, R. G.; MESSERSCHMIDT, I.; PEREIRA, B. F.; OLIVEIRA, T. de; PILLON, C. N.; ABATE, G. Interaction of Phenol, o-Cresol, and p-Cresol with a Clay-Rich Soil Sample. Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 58, n. 4, p. 2426-2432, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, B. F.; SANTOS, J. V. dos; MESSERSCHMIDT, I.; OLENDZKI, R. N.; PILLON, C. N.; MANGRICH, A. S. Organic functions content determination in whole soils, humin and humic acid using chemometric method applied to DRIFT spectroscopic data. In: INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 13., 2006, Karlsruche: Universitat Karlsruhe, 2007. v.45, part. 1.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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9.Imagem marcado/desmarcadoDOLATTO, R. G.; MESSERSCHMIDT, I.; PEREIRA, B. F.; MARTINAZZO, R.; ABATE, G. Preconcentration of polar phenolic compounds from water samples and soil extract by liquid-phase microextraction and determination via liquid chromatography with ultraviolet detection. Talanta, v. 148, p. 292-300, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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10.Imagem marcado/desmarcadoREZENDE, E. I. P. de; MANGONI, A. P.; MESSERSCHMIDT, I.; MANGRICH, A. S.; NOVOTNY, E. H.; VELLOSO, M. H. R. Pyrolisis parameters evaluation in the biochar preparation process. In: MEETING OF THE INTERNATIONAL HUMIC SUBSTANCES SOCIETY, 15., 2010, Tenerife. Proceedings... Tenerife: IHSS, 2010. v. 3, p. 274-277.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  25/04/2022
Data da última atualização:  09/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  VEREDIANO, T. A.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; FU, I.; PAES, M. C. D.; TAKO, E.
Afiliação:  THAISA AGRIZZI VEREDIANO, Cornell University; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Universidade Federal de Viçosa; NIKOLAI KOLBA, Cornell University; YIMIN FU, Cornell University; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; ELAD TAKO, Cornell University.
Título:  Black corn (Zea mays L.) soluble extract showed anti-inflammatory effects and improved the intestinal barrier integrity in vivo (Gallus gallus).
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 157, 111227, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111227
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Black corn (Zea mays L.) is a pigmented type of this cereal whose color of the kernels is attributed to the presence of the anthocyanins. In this study, we assessed the black corn soluble extract (BCSE) effects on the intestinal functionality, morphology, and microbiota composition using an in vivo model (Gallus gallus) by an intraamniotic administration. The eggs were divided into four groups (n = 6?10): (1) No Injection; (2) 18 MΩ H2O/cm; (3) 5% (5 mg/mL) BCSE; (4) 15% (15 mg/mL) BCSE. The BCSE showed anti-inflammatory effects by down regulating the gene expression of tumor necrosis factor-alpha (TNF-α), interleukin 6 (IL6), and the transcriptional nuclear factor kappa beta (NF-κB). Further, the BCSE increased the relative abundance of E. coli and Clostridium. 5% and 15% BCSE increased the hepatic glycogen and upregulated the gene expression of sodiumglucose transport protein (SGLT1). In the morphology, 5% and 15% BCSE increased the goblet cell (GC) number on the crypt, the GC size on the villi, Paneth cell number on the crypt, and the acid GC. Further, the BCSE strengthened the epithelial physical barrier through upregulating the intestinal biomarkers AMP- activated protein kinase (AMPK) and caudal-related homeobox transcriptional factor 2 (CDX2). The overall result suggests that the BCSE promotes intestinal anti-inflammatory effects as well as enhances the intestinal barrier function.
Palavras-Chave:  Barreira intestinal; Célula cálice; Cianidina; Goblet cell; Intestinal barrier; Intestinal morphology; Intra-amniotic; Intra-amniótico; Milho preto; Morfologia intestinal; Polifenóis.
Thesagro:  Antocianina; Milho.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Cyanidin; Polyphenols.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29803 - 1UPCAP - DD
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